Nature Cookta Himalája Fekete Kristálysó 250g

450 Ft
1.800 Ft /kg

A Nature Cookta Himalája kristálysó az asztali, tisztított sóval ellentétben számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, hozzáadott adalékanyagokat egyáltalán nem rejt magában. A luxuscikknek számító értékes kincset a mai napig kézzel bányásszák, mindenfajta ipari beavatkozástól és káros környezeti hatástól védetten.

Az „élet sójaként” emlegetett Himalája só tökéletes kristályszerkezettel és egyedülálló színválasztékkal rendelkezik. Fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín és fekete színben is kapható.

A HIMALÁJA SÓ A TÖRTÉNELEMBEN

Minden civilizáció használta és használja a sót. Már az egyiptomiaknál, a görögöknél és a rómaiaknál is a vallási rítusok része volt. A só volt a legelső árucikkek egyike, amivel kereskedni kezdtek az emberek. Elnevezése a latin eredetű, „sal” szóból származik.
A római légiósok ,,Salariumnak” nevezték, mikor megkapták a zsoldjukat. Még ma is ,,Salut” kifejezést használják a déliek, ha egymás egészségére koccintanak. Ennek a kincsnek istennője is volt, Salus, tőle várták a jólétet és az egészséget.
A Himalája só keletkezése megközelítőleg 200 millió évvel ezelőttre tehető. Miután a Nap elpárologtatta az Ősóceánt, az elkülönülő öblökben teljesen tiszta kristálysó maradt hátra. Ezek a sószigetek a Himalája- hegység keletkezésekor a föld mélyére kerültek, ahol a nagy nyomás hatására összepréselődtek. A bányászata során szétválogatják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat.

HIMALÁJA SÓ A KONYHÁBAN

A fehér, rózsaszín, sötét rózsaszín és fekete színű Nature Cookta Himalája só természetes ételízesítő, kiválóan felhasználható a reform konyha alapanyagaként. A fekete só a tojásra emlékeztető íze miatt kifejezetten kedvelt a vegetáriánusok és a vegánok között.
Ha egy csipetnyi sót teszünk a forrásban lévő vízbe, lerövidíthetjük a főzési időt. A gyümölcsök barnulását is megelőzhetjük besózással. Közvetlenül a tálalás előtt ajánlott használni a Himalája sót, hogy azok frissek és ropogósak maradjanak. Apró trükkökre is felhasználhatjuk ezt a különleges sót a konyhában. A tojást főzzük, a diót pedig áztassuk sós vízben, hogy a héjától könnyebben megváljon.

A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.
A Himalája kristálysó fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Rózsaszín Himalája só NaCl tartalma:~98%
Tartalmaz: 100% himalája só

Tömeg 0.25 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nature Cookta Himalája Fekete Kristálysó 250g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart