Nature Cookta Szőlőmagliszt 500g

1.240 Ft
2.480 Ft /kg

A Nature Cookta Szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is.

Kevés olyan növény van, amelynek olyan sok része felhasználható, mint a szőlőnek. Az érett gyümölcs fogyasztható nyersen, húsából kitűnő borok készülhetnek, a magjából pedig olajat és lisztet is elő tudnak állítani.

A SZŐLŐ A TÖRTÉNELEMBEN

A szőlő tudományos összefoglaló neve: Vitis. Termesztésének és fogyasztásának eredetét nehéz meghatározni, a szőlőmag-leletek arról tanúskodnak, hogy a Kelet-Mediterráneum területéről terjedt el. Az antik világban nem csak élvezeti, de kereskedelmi cikk is volt, valamint hangsúlyos szerepet töltött be a mitológiában. A görögöknél Dionüszosznak, a rómaiaknál pedig Bacchusnak hívták a bor és mámor istenét.
A Dionüszosz-ünnepségeken színházi előadásokat, féktelen ivászat övezte.
Hazánkban a legrégebben termesztett gyümölcseink közé tartozik. Termesztésével már a rómaiak, az avarok is foglalkoztak. Keleti eredetű édességként szerepelt a különleges mustméz vagy más néven pekmez. A mustba birsalmát vagy sütőtököt szeleteltek és addig főzték, amíg mézsűrűségűvé nem változott.
A Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szent-Györgyi Albert a szőlővel kapcsolatos kutatásokat végzett. Ő mondta ki először, hogy a szőlőmag valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst tartalmazza. Közel 2000 féle antioxidánst, polifenolt rejt magában.

SZŐLŐMAGLISZT A KONYHÁBAN

A Nature Cookta Szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható a konyhában. Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.
Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!
A Nature Cookta Szőlőmagliszt a napszak bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.

A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 554 kJ/133 kcal
Zsír: 6,64 g
ebből telített zsírsav: 0,91 g
Szénhidrát: 4,74 g
ebből cukor: 2,9 g
Fehérje: 11,55 g
Só: 0 g

Tömeg 0.5 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nature Cookta Szőlőmagliszt 500g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Shopping Cart