A bio magbelsőből készült őrlemény. Önmagában pékárut ritkán készítenek belőle. A liszt kissé szürkébb mint a búzaliszt.
Búzaliszttel keverve használják. Savanykás ízvilágot ad a bio pékáruknak.
A rozs a következőket tartalmazza: B1-vitamin, kalcium, niacin, fehérje, keményítő, növényi rost, szerves só, szaharin, nitrogén, kazein és foszfát.
Felhasználása: kenyerekhez, süteményekhez, tészták készítéséhez.
Nehezebben emészthetők a rozstartalmú pékáruk, ezért erre figyelni kell fogyasztásokkor. Leggyakrabban őrölt köménymaggal készítik, mivel ez emésztést segítő fűszer
A vegyszermentes, bio gabonák és lisztek esetén, mivel ezeket nem kezelték rovarirtóval és más vegyszerekkel – a moly-, vagy zsizsikfertőzés fertőzés veszélye sajnos fennáll, különösen a melegebb hónapokban, amikor szállítás során sem éri hideg az árut. Ha szeretnéd a molyosodást, vagy zsizsikesedést megelőzni, akkor a terméket a vásárlás után egy éjszakára tedd a fagyasztóba.
Ez a moly- és a zsizsikfertőzés ellen is hatásos lehet.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.