Bio Biorganik kuszkusz 500g

680 Ft

A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban – mint a BiOrganik kuszkusz is – egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat.

Összetevők:
durum búzadara* egész búzából *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom:
Energiaérték:
1460 kJ / 344 kcal
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 69 g
Zsír: 2,2 g

Felhasználása:

köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

Elkészítése:
vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető.

A marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio Biorganik kuszkusz 500g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart