Ízletes kenyeret, pékárut süthetünk süthetünk a kamut lisztből. Szép sárga színének és magas fehérje tartalmának köszönhetően tojás nélkül is készíthetünk belőle tésztákat. Kiváló E-vitamin-, riboflavin- (B2-vitamin), niacin-, tiamin- (B1-vitamin), magnézium-, cink-, vas-, és szelénforrás. Mivel a kamut búza glikémiás indexe alacsony (GI: 45), a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe.
Átlagos tápérték 100g termékben:
- Energia: 1362 Kj/321Kcal
- Zsír: 2,2g
- Amelyből telített zsírsavak: 0g
- Szénhidrát: 59g
- Amelyből cukrok: 0g
- Rost: 3,4g
- Fehérje: 16g
- Só: 0,01g
Adalékanyag mentes, glutént tartamaz. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.