Nature Cookta Kakaóvaj 100g

775 Ft
7.750 Ft /kg

A Nature Cookta Kakaóvaj enyhén kakaó ízű, természetes zsiradék, melyet a kakaó gyártása során nyernek ki a fa termésének magjából. Felhasználási lehetősége igen sokoldalú. Főzéshez, sütéshez, csokoládék, bonbonok készítéséhez is ajánlott.

A kakaóvaj minden csokoládé legfontosabb alapanyaga, ennek köszönhető, hogy a csokoládé az ember szájában szinte ‘elolvad’. A kizárólag minőségi kakaóvaj hozzáadásával készített finomságokkal a nassolás is bűntudatmentes lehet!

A KAKAÓVAJ ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÖRTÉNELME

A kakaófa a mályvafélék családjába tartozó fafajta, melynek termése a kakaóbab. Ez az értékes bab a kakaóvaj alapanyaga. A különleges növény a trópusi meleg időjárást kedveli. Az egyenlítő környéki erdőkben a magas növények megvédik az erős naptól és széltől. Öt év elteltével erősödik meg annyira, hogy árnyék nélkül is meg tud élni.
A kitűnő kakaóvaj elkészítése már a kakaóbab szüretelésekor elkezdődik, mivel csak a megfelelő érettségű gyümölcsöt vágják le. Szüret után a gyümölcsből kiszedett magokat fermentálják, vagyis erjesztik őket, miközben folyamatosan forgatják, hogy megfelelő mennyiségű oxigénhez jussanak. A folyamat során a magok elveszítik csíraképességüket, színük sötétbarnára, ízük pedig jellegzetes csokoládé aromájúvá változik. Fermentálás után szárítják, víztartalmát csökkentik, majd a nyers kakaót tisztítás után megpörkölik. Ebben a fázisban nyeri el igazi, csokoládébarna színét. Törés után választják szét a kakaóport és a kakaóvajat. Finom masszává őrlik a magokat, majd a forró kakaómasszát préselik. A szűrőkön átfolyik a kakaóvaj, melyet tovább tisztítanak, és végül tömb alakúra formáznak.
Olvadási pontja: 32-35 ℃.

A KAKAÓVAJRÓL TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET A WIKIPÉDIA OLDALAIN OLVASHAT:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kaka%C3%B3_%28n%C3%B6v%C3%A9nyfaj%29

KAKAÓVAJ A KONYHÁBAN

A Nature Cookta Kakaóvajat nem csak édes ételekhez használhatjuk fel, hanem a sós finomságokhoz is. Elsőre furcsának tűnik a gondolat, hogy édes alapízű zsírral készítsük el sós ételeinket, de olyan lágyságot kölcsönöz azoknak, hogy mindig feledhetetlen ízélményben részesíti a kóstolóját. Ellentétben más zsírokkal kis mennyiség is elég belőle. A csokoládé alapízét szintén a kakaóvaj határozza meg. Kakaó hozzáadása nélkül fehér csokoládénak is kiváló.
Néhány bonbon, csokoládés sütemény elkészítésénél fontos, hogy a csokoládéréteg vékonyan kerüljön fel a desszertre, ezért ennek a legegyszerűbb módja, ha a megvásárolt jó minőségű csokoládét kakaóvajjal vegyítjük. Felhasználhatjuk zselatin alternatívájaként is. Az elkészített desszertek lágyak és nagyon ízletesek lesznek.
A kakaóvaj felhasználható csokoládé pasztákhoz, szirupokhoz, masszához és courverture készítéséhez is. A couverture kifejezést professzionális szakemberek kizárólag a magas minőségű, tükörfényes, krémesen lágy csokoládéra használják, mely nagyon könnyen elolvad az ember szájában.

A kakaóvaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

A kakaóvaj száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.

Tartalmaz: 100% tisztaságú PPP (Pure Prime Pressed=finomítatlan) kakaóvaj

Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 3771 kJ/900 kcal
Zsír: 100 g
amelyből telített zsírsavak: 62 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g
fehérje: 0 g
só: 0 g

Tömeg 0.1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nature Cookta Kakaóvaj 100g” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart