Hidegen sajtolt lenmagolaj. A lenmagolaj zsírsavösszetétele nagyon előnyös, mivel kimagaslóan magas arányban tartalmaz az egészséges táplálkozás szempontjából fontos telítetlen zsírsavakat, külömösen a háromszorosan telítettlen zsírsavakat, mely miatt az olaj jelentősége egyedülálló . A mag olajtartalmának 50-52%-át teszi ki az omega-3 zsírsav (alpha-linolénsav). Ezt az esszenciális zsírsavat az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. A lenmag az egyik legjobb könnyedén hozzáférhető forrása ezeknek a zsírsavaknak. A lenmag héjában különböző ásványi anyagok és ballasztanyagok találhatóak, ami miatt kedvezően hat a bélműködésre. A népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza, például székrekedés és bélrenyheség esetén kihasználva hashajtó, bélműködést segítő hatását. A legújabb kutatások szerint a lenmagolaj hathatós védelmet nyújthat a szív-és érrendszer számára azzal, hogy javítja az artériás keringést, az artériák működését és az energiatermelést, csökkenti a koleszterinszintet.
Továbbá kimutatták, hogy egy kicsi, teáskanálnyi mennyiségű lenmagolaj is számottevő vérnyomáscsökkenést idéz elő. Segíti továbbá a test összes sejtjének membránképzését, így védve azokat a káros behatásoktól és járulva hozzá szerkezeti sértetlenségükhöz.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.