Barion Pixel

Pásztói Bio HUngaroDUrumROzs Liszt Teljes kiőrlésű 1 kg

710 Ft
710 Ft /kg

Lisztjéből adalékanyagok felhasználása nélkül is jó minőségű és finom ízű termékek
(pékáruk, tészták, sütemények) készíthetők. A sütemények
kevesebb cukor hozzáadásával is kellően édes ízűek!

Alkalmas tojásos és tojás nélküli jó minőségű és finom ízű tészták készítésére is.

Elfogyott

Kategóriák: ,

HUNGARO DURUMROZS

(HU-DU-RO) liszt

 ÉS AZ EBBŐL KÉSZÍTHETŐ TERMÉKEK

Táplálkozás élettani tulajdonságai

Lisztjéből adalékanyagok felhasználása nélkül is jó minőségű és finom ízű termékek
(pékáruk, tészták, sütemények) készíthetők. A sütemények
kevesebb cukor hozzáadásával is kellően édes ízűek!

Alkalmas tojásos és tojás nélküli jó minőségű és finom ízű tészták készítésére is.

Hungaro Durumrozs lisztjét, a búzáénál magasabb fehérjetartalom jellemzi és ezen fehérjetartalomban az esszenciális aminosavak mennyisége magasabb. Az ásványianyag-tartalom tekintetében a Durumrozsra jellemző a búzánál magasabb PKCaCuMg
és Zn-tartalom, amelyek segíthetnek a szervezet ásványianyag és mikroelem bevitelének növelésében.

A vitaminok közül az EB1B2 és B6 vitamin tekintetében a Durumrozs liszt kétszeres mennyiséget tartalmaz, mint a búzaliszt. Táplálkozás-élettani jelentőségét fokozza, hogy nyersrost és élelmi rost tartalma több mint kétszerese a búzalisztének, összes szénhidráttartalma közel 10%-kal alacsonyabb, így energiatartalma is ezzel arányosan alacsonyabb. Kereskedelmi, marketing jelentősége – a kedvező táplálkozás élettani tulajdonságai mellett –
az egyediségében rejlik. Íze jól megkülönböztethető, beazonosítható, rendkívül finom.

“Azzá leszel, amit (t)eszel!”

receptek (Hungarodurumrozs Kft-től)

Foszlós kalács

Foszlós kalács

Hozzávalók:

50 dkg Hungaro Durumrozs fehér liszt
8 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
8 dkg cukor
1 db egész tojás + 1 tojás sárgája
2,5 dl langyos tej
1 tk só

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a tejjel és egy csipetnyi cukorral megfuttatjuk.
A liszt közepébe kis mélyedést készítünk, beletesszük a tojásokat, a maradék cikrot, sót és a megfuttatott élesztőt.
A vajat megolvasztjuk, csak kéz meleg legyen.
Megdagasztjuk a tésztét, amikor összeállt veszünk a kezünkbe az olvasztott vajból és adjuk a tésztához, míg a vajunk el nem fogy, ettől lesz foszlós a kalácsunk.
Dagasztás után a tésztát letakarva kelni hagyjuk, ha kétszeresére dagadt, gyúródeszkára öntjük, 6 részre osztjuk, 2 db 3-as fonatot készítünk belőle.
Kapcsos tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, vagy kibéleljük sütőpapírral. A két fonatot belehelyezzük a formába és megkenve a tetejét felvert tojással, a formában még hagyjuk kelni a tésztát /a forma tele lesz vele/, majd 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük

Palacsinta

Hozzávalók:                                                  

Ahogy én készítem:
50 dkg Hungaro Durumrozs fehér liszt
7 dl tej
1 evőkanál cukor
2 közepes tojás
1 csipetnyi só

Elkészítés:

Ugyanúgy készül, mint búzalisztből.

“Azzá leszel, amit (t)eszel!”

Toast kenyér

Fehér Hungaro durumrozs Toast kenyér
kenyérsütő gépben (0,5 kg)

Hozzávalók:

230 ml víz
35 dkg Hungaro Durumrozs fehér Liszt
1 evôkanál tejpor
1,5 teás kanál (7,5 ml) só
1 teáskanál cukor (5 ml)
1,5 dkg vaj
1,5 teás kanál szárított élesztô

Elkészítés:

A kenyérsütô edénybe elôször a vizet mérje bele. Ezt követôen szórja rá a Hungaro durumrozs lisztet, majd a négy sarkába mérje be a sót, cukrot, tejport és vajat.
A Hungaro durumrozs liszt közepébe képezzen egy kis lyukat, ide szórja bele az élesztőt.
Válassza ki a 0,5 kg-os kenyér sütéséhez megadott programot és süsse ki a kenyeret.

“Azzá leszel, amit (t)eszel!”

Mini kuglóf

Mini kuglóf

Hozzávalók:

25 dkg Hungaro Durumrozs fehér liszt
15dkg cukor
3 dkg Holland kakaópor (22%-os)
egy csipetnyi só
2,5 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj
2 dkg sütőpor

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval. A tojást a cukorral, a kakaóval a tejjel, és az olvasztott vajjal. A kikevert masszába a lisztes keveréket beleöntjük, majd csomó mentesen elkeverjük. Ez után habzsákba öntjük, majd bele töltjük a vajjal kikent kuglófformákba, úgy hogy kb. 80%-ig legyen tele. 180C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. (kicsit kérges legyen a teteje. Kisülést követően kiszedegetjük a formából és hűlni hagyjuk. Ízlés szerint tölthetjük gyümölcs lekvárral vagy csoki krémmel is.
Ízlés szerint márthatjuk barna vagy fehér csokiba.

“Azzá leszel, amit (t)eszel!”

Almás pite

Almás pite

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg Hungaro Durumrozs fehér liszt + 10 dkg Hungaro Durumrozs teljes kiőrlésű liszt
20 dkg vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
2 dl tejföl
1 db sütőpor
1 csipet só
1 evk zsemlemorzsa

Töltelék:
2 kg alma
4 evk. cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 fél citrom leve /közepes/

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sütőport a cukrot, csipet sót és a vajjal elmorzsoljuk.
A liszt közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a 2 tojás sárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát. Fél órára betesszük a hűtőbe piheni. Addig elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citrom levét és állandó kevergetés mellet pár percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és kivajazott, 30X40-es méretű tepsibe fektetjük, az egyiket, megszórjuk a zsemlemorzsával, erre egyenletesen rátesszük a kihűlt alma tölteléket. A tészta másik felét ráhelyezzük és egy villával megszurkáljuk.
180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

“Azzá leszel, amit (t)eszel!”

Linzer koszorú

Linzer koszorú

Hozzávalók:

30 dkg Hungaro Durumrozs fehér liszt
12,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
20 dkg margarin
25 dkg gyümölcs lekvár
felületre porcukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal eldolgozzuk, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást és sima tésztát gyúrunk belőle.
Gombócot formázunk belőle és fóliába csomagolva kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
A sütőt 180C-ra elő melegítjük. A tésztából lisztezett munkalapon kb. 0,5 cm vastag lapot nyújtunk, és kiszaggatjuk az általunk választott formára. Minden második forma közepét lyukasra szúrjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb 15 percig sütjük.
A kihűlt linzereket megkenjük a gyümölcs lekvárral, majd ráhelyezzük a lyukas párját.
Ízlés szerint a tészta tetejét színes dekor cukrokkal is díszíthetjük. Ebben az esetben a színes cukorkákat a sütés előtt kell a tésztára helyezni.

Forrás: http://pasztoioko.hupont.hu/23/ujdonsag

Tömeg 1 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pásztói Bio HUngaroDUrumROzs Liszt Teljes kiőrlésű 1 kg” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Shopping Cart